Merak Edilenler
Psikoloğa başvurma sürecinde merak ettiğiniz konulara yanıt vererek size yardımcı olmaya çalıştık. Merak ettiğiniz ve sormak istediğiniz tüm konulara bizi arayarak ya da aşağıdaki iletişim formunu doldurarak yanıt alabilirsiniz.
Psikoloğa kimler başvurabilir?
Bireysel sorunların çözümü ve gelişimi için psikoloğa başvurabilirler. Ayrıca aile, evlilik ve cinsel sorunlar psikoloğa başvurmak için önemli sebeplerdir.
Psikolog ile yapılan görüşmeler gizli kalır mı?
Bu görüşmelerde gizlilik ilkesi esastır. Psikolog ile yapılan görüşmeler hasta hakları kapsamında danışan ve psikolog arasında kalır.
Psikolog ile yapılan görüşmeleri ne kadar sürüyor?
Her bir görüşme 60 dakikadır.
Seansların en temel parçasını başvuran kişilerin aktardıkları ve sorunlarını nasıl gördükleri oluşturmaktadır. Seans boyunca karşılıklı görüşme yapılmakta ve sorunlara odaklanılmaktadır. Seanslar bire bir görüşmeden, çift ve grup uygulamalarına kadar değişkenlik gösterir.
Depresyon kişinin duygusal, zihinsel, bedensel ve davranışsal bazı belirtilerin görüldüğü bir durumdur. Kişi bunu yaptığı işten zevk almama ve ruh halinin devamlı çökük olması gibi belirtilerle anlayabilir. Genellikle daralma, sıkıntı ve huzursuzluk gibi belirtiler çokça görülür. Bu durum bazen kişini duygularının alındığını düşünmesine sebebiyet vermektedir.
Panik atak genel olarak bedensel belirtiler ile başlayan korku, rahatsızlık duygusu ve devamlı bir kaygı endişesi ile devam eden bir rahatsızlıktır. Kişi devamlı olarak bir endişe ve kaygı içinde olup öleceğini, aklını yitireceğini, kötü bir şey olacağını, felç geçireceğini düşünmektedir.
Panik atak belirtileri nelerdir?
En önemli belirtileri; çarpıntı, kalp atışlarını duyumsama, terleme, nefes alamama, göğüste daralma, bayılma hissi, ellerde kollarda ve bacaklarda uyuşma ve karıncalanma, ateş basması, kendisine ve çevreye zarar verme korkusu gibi durumlardır.
Evlilik danışmalığı sorunlara çözüm bulabilir mi?
Evlilik sorunları olan kişiler uzman psikolog ile birebir görüşerek sıkıntılarını anlatıp sorunlarına özel çözüm bulma arayışına girmektedir. Evlilik sürecinde çiftlerin anlaşamaması, huzursuz olma hissi, fikir ayrılıkları, güven bunalımı, aldatma-aldatılma gibi sorunların kişiye özel cevapları bulunarak, motivasyon verici ve yönlendirici destek sağlanıp, sorunlarının giderilmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır.
Kurum ve kuruluşlar ile yapılan, doğru çalışma bilincinin yerleşmesi amacıyla görev tanımına göre temelde bireylerin çözümlenmesini sağlayan danışmanlık hizmetidir.
Kurumsal danışmanlık neyi amaçlar?
Kurum ve kuruluşların yükselme sürecinde, çalışanlar üzerinden karşılıklı olarak eğitim ve uygulama yöntemleri ile sorun ve problemlerin çözüme kavuşturulmasını amaçlar.
Kurumsal danışmanlık nasıl yapılır?
Kurumsal danışmanlık; ölçme ve değerlendirme çalışmaları, kurum içi gözlem ve mülakatlar, performans geliştirme çalışmaları, çalışan destek programları ve çeşitli yönetim destek seminer ve eğitimleri ile sağlanır.